събота 20, април 2024г.
Текущи новини
Дата на публикуване: 27.11.2020г.
Кратък текст на новината:

СУ „Христо Ботев“ Ивайловград отбеляза Международния ден без тютюнопушене


Съдържание на новината:

Учениците от СУ „Христо Ботев“ Ивайловград отбелязаха Международния ден без тютюнопушене чрез дискусия, информационно табло и рисунки, представящи вредата от тютюневия дим.

Под ръководството на госпожа Иванка Боботилова осмокласниците от ивайловградската гимназия проведоха дискусия на тема „Гледна точка – тютюнопушене“. Елица Георгиева и Наталия Милчева от VII клас изобразиха своето виждане за вредата от цигарите чрез рисунки, а информационното табло е дело на учениците от VI клас, с ръководител Росица Катранджиева.

Инициативата е организирана от сдружение „България без дим“ съвместно с „Коалиция за живот без тютюнев дим“ и BlueLink.net – Мрежа за гражданско действие, с подкрепата на Международния съюз против туберколоза и белодробни заболявания.

Тази година мотото е "Да спечелим заедно: един ден без цигари!". 

България е с втори най-висок процент сред подрастващите момичета по данни на здравния профил на страната ни за 2019 година. Експертите смятат, че е необходима национална кампания за справяне с тютюнопушенето и тя трябва да започне от най-малките ученици.


Публикувано от:
Хорозова, Александра
Директор